Cyklistické závody ve Všestudech

cyklistické závody ve VšestudechJakmile se jen trochu oteplí, projdou obcí Všestudy denně desítky cyklistů. Na kole tu často potkáte i cizince. Jak by také ne – vždyť obec leží na trase důležité evropské cyklostezky označené číslem 2, která vás dovede z Prahy až do Berlína (nebo naopak). Rovinatý kraj a poměrně slušné silničky a cestičky s minimálním provozem cykloturisty lákají stejně jako zajímavé cíle (zámky Veltrusy a Nelahozeves, Říp, Mělník).

Všestudští kola samozřejmě také používají, a dokonce na nich i závodí. Dalo by se říci, že závodí celá ves. Alespoň to tak vypadá na historických fotografiích, které nám zapůjčil pan Pech. Závod nesl název Žabincový prolog a jel se dokonce několik let za sebou v osmdesátých letech.

Také jste se ono závodu zúčastnili? A šli byste do toho znovu? Napište nám do diskuze.

A jestli chcete zatím jen potrénovat, přidejte se v sobotu 17. června k cyklovýletu z Veltrus do ZooParku Zelčín. Je sice připraven zejména pro rodiče s dětmi, ale organizátoři (Rodinné centrum Havránek) neodmítnou žádné účastníky.

Zaujaly vás historické fotografie? Nejen tyto, ale spousty dalších (ze Všestud i okolí) si budete moci prohlédnout během Dne sousedů na obecním úřadě ve Všestudech v úterý 30. května 2006 od půl šesté večer – kam zveme nejen občany naší obce.

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice fotografie, historie a jeho autorem je info. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Cyklistické závody ve Všestudech

  1. Pingback: Všestudy » Archív » Žabincový prolog ‘09 součástí Loučení s prázdninami

Komentáře nejsou povoleny.