Obec Všestudy má dvoje webové stránky

web obecního úřadu VšestudyObecní úřad Všestudy spustil nové webové stránky na adrese www.vsestudy-obec.cz, kde chce zveřejňovat pouze zákonem dané informace a vlastní dokumenty. Podle slov starosty Jiřího Hánla se tak obec rozhodla proto, aby dostála svým zákonným povinnostem. Jde především o povinnost obce vést elektronickou podobu úřední desky, zveřejnit tzv. povinné informace, ale i řadu dalších údajů, jak obcím ukládají různé zákony. Neplnění mnoha z těchto povinností podléhá nemalým sankcím.


Současně chtějí mít zastupitelé nad webovými stránkami plnou kontrolu a nelíbí se jim diskuzní fórum, kam mohou přispívat lidé i anonymně, a některé příspěvky v současném fóru považují za vulgární. Úřad se tudíž po zhruba 17 měsících, kdy část zákonem daných úloh suploval bez právního podložení a bezplatně tento web, rozhodl pro vlastní doménu a dne 27/2/07 ji zaregistroval. Následně zastupitelé správce tohoto webu o svém rozhodnutí informovali a dne 20/4/07 o něm informovali na zasedání.

Obec tak bude mít dvoje webové stránky, což je při počtu obyvatel jen mírně překračujícím číslo 300 nezvyklé, ale samozřejmě možné. Na těchto stránkách (tedy www.vsestudy.cz) budete nadále nacházet všechny informace, včetně těch oficiálních. Samozřejmě zůstává v provozu také diskuzní fórum, kam může kdokoliv přispívat i odpovídat, a to bez cenzury (administrátor si pouze vyhrazuje možnost smazat vulgární, urážlivé či rasistické příspěvky).

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice web, web OÚ a jeho autorem je info. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

3 komentáře u „Obec Všestudy má dvoje webové stránky

  1. Tam jsou stejné články a fotky tak k čemu to je?

  2. Pingback: Všestudy » Archív » Obec změnila vzhled svých stránek

Komentáře nejsou povoleny.