Všestudy a Dušníky můžete projít u počítače

jak vidí náves Všestud Google Street View?Mapy Google nabízejí už několik let (od roku 2009) možnost projít se ulicemi vybraných měst. V úterý 19/6/12 se ale vedle Prahy a dalších velkých českých měst na mapě objevila celá řada dalších míst, kudy projel speciální automobil s devíti kamerami na střeše. Informaci jsme o tom zveřejnili na stránce Všestud na Facebooku.

Dále v textu najdete pohled na obecní úřad i snímek návsi z Google Street View.

Díky tomu se nyní můžete projít obcí Všestudy a rozhlížet se kolem dokola prakticky odkudkoliv – stačí internet. Snímky jsou pořízeny pouze z hlavní silnice procházející obcí, do dalších ulic automobil s kamerami nezajel. Zatímco v některých jiných městech a obcích mají možnost vidět zajímavé proměny, kdy se spojují snímky nafocené v různý čas (kupříkladu v Nelahozevsi je někde most přes železniční trať celý, na jiných snímcích rozebraný – viz článek na webu Nelahozeves.info), Všestudy i Dušníky zvládl vůz nafotit v jeden čas – konkrétně v září 2011 – rok a měsíc vidíte vždy v levém spodním rohu snímku.

modré čáry označují místa, kudy speciální vůz projel a kde snímal fotografie pro Google Street ViewA jak na to? Na Google mapě Všestud chyťte myší panáčka v levém horním rohu mapy a posuňte ho na mapu. Když ho položíte na modrou čáru, ukáže obraz. Myší ho pak lze směrovat, ale i přibližovat atd. Anebo rovnou začněte pohledem na obecní úřad a s pomocí myši či šipek na obrázku se můžete podívat dál.

Nafocený je také zámek Veltrusy (srpen 2011), který ovšem nesnímkoval speciální vůz, ale tříkolka. Peroto nechybí ani snímky z Čestného dvora. Ostatně podívejte se sami.

A kdyby vás zajímalo, jak Google snímky vtváří a jaká zařízení používá, pročtěte si jejich popis.


Zvětšit mapu

komentáře

komentáře