Všestudští by do Evropy poslali ODS, komunisty, ČSSD a starosty

Všestudská volební komise během evropských voleb v sobotu 6/6/09Všestudští voliči preferují ODS (29 hlasů, tedy 36,25 %), KSČM (21 hlasů, 26,25 %), ČSSD (14 hlasů, 17,5 %) a ještě Starosty a nezávislé – Vaše alternativa (4 hlasy, 5 %). Další strany už by 81 voličů (odevzdali 80 platných hlasů) do Evropského parlamentu – kam se v ČR v pátek a v sobotu volilo – nechtělo. Žádná další ze stran či volebních uskupení totiž v této obci s 269 voliči na seznamu nedostala potřebných alespoň pět procent hlasů. Vyplývá to z výsledků zveřejněných na webu Volby Českého statistického úřadu (ČSÚ).

Tři hlasy (tedy 3,75 %) tak ještě získala Suverenita, dva hlasy (2,5 %) Věci veřejné a po jednom hlasu (tedy 1,25 %) pak KDU-ČSL, Volte pravý blok, Evropská demokratická strana, Strana důstojného života, Spojení demokraté – Sdružení nezávislých, Strana svobodných občanů a Strana zelených.

Výsledka sečetla volební komise krátce poté, co v neděli 7/6/09 směla ve 22:00 hod. se sčítáním začít. Celková účast voličů v obci Všestudy dosáhla 30,11 procenta.

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice volby se štítky , a jeho autorem je info. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

3 komentáře u „Všestudští by do Evropy poslali ODS, komunisty, ČSSD a starosty

  1. Komunisti dostali letos ve Všestudech o 10 hlasů míň! Takže komunistů ve vsi ubývá – hurá!

  2. Pingback: Všestudy » Archív » Jak Všestudy volili do Evropského parlamentu?

Komentáře nejsou povoleny.